Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İtalya maliye müsteşarı Gianfranco Polillo, yatırımcıların Pier Luigi Bersani ve Silvio Berlusconi'ye rekabeti bırakarak bir ortaklık kurmaları için baskı kurmaları üzerine ülkenin geniş bir koalisyona doğru ilerlediğini dile getirdi.

Polillo dün yaptığı bir açıklamada Bersani'nin Demokratik Parti'si ile Berlusconi'nin liderliğini ettiği grupların gerçekleştireceği bir koalisyonun "mümkün olan tek yol" olduğunu dile getirdi.

İtalyan tahvil faizleri 24-25 Şubat seçimlerinin ardından bir sonraki hükümetin istikrarına dair şüphelerin artmasıyla yükseldi. En çok oyu alan Bersani, Berlusconi'yi de hesaplamaların içine katmaya karşı çıkarken, Beppe Grillo'nun liderliğini yaptığı siyasi hareketle bir ittifak oluşturmayı daha çok istediğini dile getirmişti. Polillo, bu tür bir stratejisinin işlemeyeceğini söyledi.

"Piyasaların ilk baktığı şeyin ülkenin yönetilebilirliği olduğu böyle zor bir durumda bir hükümeti parlamento hesaplamaları kaprislerine maruz bırakmanın mümkün olduğunu düşünmüyorum" diyen Polillo, piyasaların İtalya'daki gelişmelere tepki vereceğini dile getirdi.

Polillo, Kasım 2011'de göreve gelen Mario Monti'nin hükümetinde görev alırken, daha önce Berlusconi'nin People of Liberty partisi liderliğine danışmanlık yapmıştı. Monti, seçimleri 4. sırada bitirdi.

10 yıllık İtalyan tahvil faizleri Roma saatiyle 11:20'de 5 baz puan gerileyerek yüzde 4.7'ye gerilerken, seçim öncesinden bu yana yaklaşık 30 baz puan arttı.