Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Muğla'nın Marmaris ilçesinde okullara dağıtılmak üzere hazırlanan 57 bin adet okul sütünün açık arazide bekletildiği haberleri üzerine söz konusu sütlerin yedi emine alındığını ve numunelerin tetkik için laboratuvara gönderildiğini bildirdi. 

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, bugün basında ''Muğla'nın Marmaris ilçesinde açık arazide okullara dağıtılmak üzere bekletilen 57 bin adet okul sütü tespit edildi'' şeklinde haber yer aldığına dikkati çekilerek, şunlar kaydedildi:

''Habere konu olan sütlerin depolama şartlarına uygun olmadığı İlçe Tarım Müdürlüğümüz tarafından tespit edildikten sonra, söz konusu sütler yedi emine alınarak yeniden numuneler alınmış ve tetkik için laboratuvara gönderilmiştir. Analiz sonuçları kamuoyuyla paylaşılacaktır. Programın aksamasına mahal verilmeden gerekli tedbirler alınmıştır. Okul Sütü Programı kapsamında UHT süt üretimi yapan tedarikçi firmaların her parti ürünleri Bakanlığımız laboratuvarlarında analiz edildikten sonra, rapor eşliğinde illerimize sevk edilmektedir.''