Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(20:28'de yenilendi)

Altın, yavaşlayan Çin imalatı ve ABD'de gelirlerin düştüğünü gösteren verilerin ardından yükselen güvenli liman talebiyle son 3 günün ilk tırmanışını gerçekleştirdi.

ABD'de gelirle Ocak ayında 1993 yılından bu yana en büyük düşüşü gösterirken, Çin imalatına yönelik iki farklı endeks genişleme hızının analistlerin beklentilerinin altında kaldığına işaret etti. Öte yandan ABD'de Başkan Barack Obama ve Kongre harcama kesintilerini önleyemeyerek bu mali yıl içerisinde 85 milyar dolarlık kesintinin devreye girmesini sağlayacaklar.

Chicago'da bulunan Archer Financial Services Inc. kıdemli piyasa stratejisti Adam Klopfenstein, "Zayıf ABD verileri ve Çin'den gelen rakamlar insanları altına yönlendiriyor. Aynı zamanda harcama kesintilerine yönelik endişeler de insanları 'güvenli' moda sokuyor" ifadelerini kullandı.

Nisan vadeli altının fiyatı New York saatiyle 10:01'de yüzde 0.1 yükselerek 1,580.10 dolar oldu. Sarı metal önceki iki gün boyunca yüzde 2.3 geriledi. Şubat ayında ise altının fiyatı yüzde 5'lik gerileme kaydederken, bu düşüş 16 yılın en sert kaybı oldu.

Mayıs vadeli gümüşün onsu yüzde 0.6 yükselişle 28.605 dolar oldu.

(20:28'de yenilendi)