Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Döviz traderlarının Ocak'ta 3 yılın en iyi ayını yaşamasının ardından yenin güçlenmesi, euronun ise zayıflamasıyla kaydedilen kazançlar Şubat'ta uçtu.

Parker Global Strategies LLC'nin endeksine göre döviz fonları, Ocak'taki yüzde 1.66 sıçramayla birlikte 3 ay üst üste kazanç sağlamalarının ardından Şubat'ta büyük bir değişiklik kaydetmedi. Deutsche Bank AG'nin göstergelerinden biri Ocak'ta yüzde 1.51 yükselerek Nisan 2010'dan bu yana en büyük sıçramasını yapmasının ardından geçtiğimiz ay yüzde 0.1 düştü.

Politika yapıcıların dünya genelinde para birimlerinin zayıflatılması hamlelerine karşı uyarıda bulunması ve İtalya'da belirsizlikle sonuçlanan seçimlerin Avrupa'daki borç krizi endişelerini tırmandırmasıyla traderler gafil avlandı. Yen, euro karşısında 7 aydır ilk kez yükselirken, dolar da Fed politikalarının doları zayıflatacağı tahminlerine rağmen güçlendi.

Temel trendlerde değişiklikler görüldüğünü, bunların en öne çıkanlarından birinin, geçtiğimiz yıldan bu yana en güçlü trende sahip olan euro-yen olduğunu belirten Deutsche Bank'ın küresel döviz stratejileri müdürü Bilal Hafeez, Avrupa'daki endişelerin yeniden önce çıktığını, bunun da kazançları azalttığını söyledi.