Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri harcama kesintileri endişeleriyle başladığı günde beklentileri aşan Tüketici Güveni ve imalat verilerinin beklentilerde olumlu etki bırakması üzerine kayıplarını silmeye başladı.

Groupon Inc. CEO'sunu işten çıkarmasının ardından yüzde 5.8'lik bir ralli gerçekleştirdi. Ham madde firmaları Çin'de imalatın yavaşladığını gösteren verilerin ardından düşüş yaşadı. Freeport-McMoran Copper & Gold Inc. yüzde 1.2 değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi gün içerisinde yüzde 0.9'a varan düşüşler yaşamasının ardından New York saatiyle 10:43'te yüzde 0.1'den biraz daha az düşerek 1,514.47 puana geriledi. Dow Jones ise 5.45 puan yükselerek 14,059.94 puan oldu. S&P 500'de işlem hacmi bu raporun yazıldığı sırada 30 günlük ortalamayla paralel gerçekleşti.

Zürih merkezli Vontobel Asset Management hisse ve emtia strateji direktörü Andreas Nigg, "Bir çok piyasa izleyicisi bütçe kesintilerinin devreye gireceğini bekliyorlardı. Yatırımcılar bugün herhangi bir yönde gerçekleşecek hareketler için ABD verilerini bekleyebilirler. ABD ekonomisinin yeterince ivmeye sahip olduğu görülüyor, ama zayıflayan bir makro zemin harcama kesintilerinin devreye girdiği bu dönemde endişe için neden oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Hisseler, bugün açıklanan ISM verilerinin imalat aktivitesinde artış yaşandığını göstermesi üzerine düşüşlerini durdururken, tüketici harcamaları da Ocak ayında yüzde 0.2 yükseldi.