Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Sanatçı Müslüm Gürses'in ardından sevenleri arabeskin babasını anlattı.

Sanatçı Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses'in ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ''Sesi şarkı söylediğinde gürdü, kendisi ise sessiz bir insandı'' diye konuştu.

Ferdi Tayfur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müslüm Gürses ile arkadaşlığının 40 yıllık bir geçmişi olduğunu ifade etti. Gürses'i Adana'da gazinolarda çalıştığı dönemden tanıdığını belirten Tayfur, ''Allah mekanını cennet etsin. Kendine has yorumu, gülüşü olan, kendine has bir insandı. Kimsenin etlisine sütlüsüne karışmazdı'' dedi.

Müslüm Gürses'in de kendisi gibi geçmişte yoksulluk çektiğini kaydeden Tayfur, ''Garibanlıktan geldik. Bir tarafımız hep çöküktür. Müslüm Gürses de öyleydi. Sesi şarkı söylediğinde gürdü ama kendisi sessiz bir insandı'' diye konuştu.


-Gürses'in menajeri Nevzat Takmaz: Ağabeyimi kaybettik

Sanatçı Müslüm Gürses'in menajeri Nevzat Takmaz, sanatçının bir hafta önce öldüğü iddialarıyla ilgili, ''Bir hafta önce öldüğü söyleniyor ama bu sabah bütün müdahalelere rağmen ağabeyimi kaybettik'' ifadelerini kullandı.

Müslüm Gürses'in menajeri Nevzat Takmaz, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 4 aydır hastanede tedavi gören sanatçının yanında olduğunu belirtti.

Gürses'in sağlık durumunun, son hafta kritik bir sürece girdiğini bildiren Takmaz, şunları kaydetti:
''Ellerinden gelen tüm imkanları sundular. Ağabeyim başka bir hastanede olsaydı belki de 1,5 ay önce kaybetmiştik. Tedavisinin yaklaşık 1 milyon lira tuttuğunu da biliyorum. Ancak hastane sahibi Turgut Aydın bey, ağabeyimin hastanesinde misafir olduğunu söyledi. Suni akciğer cihazı getirterek onun tedavisi için bekletti.''

Bir hafta öncesine kadar umudunun yüksek olduğunu anlatan Takmaz, ''Bir hafta önce öldüğü söyleniyor ama bu sabah bütün müdahalelere rağmen ağabeyimi kaybettik. Kim ne derse desin, olayları ben yaşadım, kimse yanımda değildi, Yalnız Muhterem Hanım ve ben bu olayları yaşadık. Herkesin elinden geleni yaptığına inanıyorum'' ifadelerini kullandı.

-Orhan Gencebay: Dostumu kaybettim

Sanatçı Orhan Gencebay, Müslüm Gürses'in vefatından büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, ''Çok eski bir arkadaşım ve dostumu kaybettim'' dedi.

Orhan Gencebay, Gürses ile son olarak ameliyat olmadan önce telefonla görüştüğünü, bu görüşmesinde ona moral vermeye çalıştığını anlattı.

Gürses'in ölümü nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını dile getiren Gencebay, ''Çok eski bir arkadaşım ve dostumu kaybettim. Müslüm Gürses, müziğimize çok hizmet etmiş, çok seveni olan, kendisine has bir yorumcuydu. Onu canı gönülden seven çok insanımız var. Onun kendine has bir özelliği vardı. Tıpkı benim gibi, İbrahim'in, Ferdi'nin olduğu gibi'' diye konuştu.

Gürses'in son döneminde kendi kulvarının dışında eserler de seslendirdiğini kaydeden Gencebay, ''Bu çalışmalar da çok iyi oldu. O şarkılara ayrı bir güzellik verdi'' dedi.

Gürses'in 70'li yıllarda kendisinin bestelediği ''Vicdan azabı'' isimli şarkıyı seslendirdiğini ifade eden Gencebay, bunun da kendisi için güzel bir hatıra olduğunu vurguladı.


-TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Gürses'in ismi unutulmayacaklar arasına yazılmıştır

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Müslüm Gürses'in isminin, şarkıları ve kazandığı sevgiyle unutulmayacaklar arasına yazıldığını belirtti.

Hisarcıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Müslüm Gürses'in vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, mesajında şunları kaydetti:
''Yıllardır emek verdiği müzik alanındaki çalışmalarıyla halkımızın kalbini ve takdirini kazanan Müslüm Gürses'in kaybı hepimizi derinden üzdü. Gürses'in ismi, şarkıları ve kazandığı sevgiyle unutulmayacaklar arasına yazılmıştır.

1953'te başlayan, sıkıntılarla, acılarla dolu yaşamı, maalesef ki erken bir yaşta sona eren değerli sanatçımız Müslüm Gürses'in vefatıyla müzik tarihinden önemli bir değer yitirilmiştir. Halkıyla özdeşleşen, Anadolu insanının acılarını, duygularını dillendirip paylaştığı için önemli bir hayran kitlesine ulaşan Gürses, artık hayatta olmasa da ismi bıraktığı anılarıyla ve eserleriyle yaşamaya devam edecektir.

Türk iş dünyası adına, kendisine Yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve bütün sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun.''