Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hazine tahvilleri, ekonomistlerin ABD'de hizmet sektörünün genişlediğini göstermesini bekledikleri veriler öncesinde düşüşünü 2. güne taşıdı.

10 yıllık gösterge tahviller, Alman tahvilleriyle beraber düşüş yaşarken, Çin'in büyüme hedefini sabit tutması ve Euro Bölgesi'nde imalat ve hizmet sektörlerinin beklenenden daha az bir daralma yaşadığını gösteren veriler üzerine hisseler ralliye geçti. Bloomberg News anketine katılan analistlerin tahminlerine göre ise 8 Mart'ta açıklanacak veriler ABD'de Ocak ayında 157,000 kişilik istihdamın ardından Şubat ayında 160,000 kişilik istihdam yaratıldığını gösterebilir. Tahvil faizleri dün ise 5 haftanın en zayıf seviyesini görmüştü.

New York'ta bulunan CIBC World Markets idari direktörü Tom Tucci, "Piyasada fazla aşırı alım oldu. Bu noktada biraz geri alma olduğunu görmek bir sürpriz değil. Bence Cuma günü istihdam verileri açıklanana kadar kimse büyük bir risk almayacaktır" ifadelerini kullandı.

ABD'nin 10 yıllık gösterge tahvil faizi 2 baz puan yükselerek New York saatiyle 08:59'da yüzde 1.89 oldu. Faiz oranları dün yüzde 1.83'ü görerek 24 Ocak'tan bu yana en zayıf seviyeye dokunmuş oldu. Şubat 2023 vadeli yüzde 2'lik tahvilin fiyatı 5/32 düşerek 100 31/32'ye geriledi.

10 yıllık Alman tahvil faizleri ise 3 baz puan yükselerek yüzde 1.44 oldu.

Bloomberg tarafından hazırlanan bir ankete göre, Institute for Supply Management tarafından açıklanacak olan ABD imalat dışı üretim endeksi Ocak ayında 55.2 olarak gerçekleşirken, Şubat ayında 55 olabilir.