Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar Endeksi, ABD hizmet sektörünün Şubat ayında son 1 ayın en hızlı genişlemesini kaydederek ekonomik toparlanma sinyallerine yenisini eklemesinin ardından neredeyse son 6 ayın en yüksek seviyesinden işlem gördü.

ABD doları, Institute for Supply Management (ISM) tarafından hazırlanan imalat dışı üretim endeksinin tahminleri aşarak Fed'in parasal teşvikte beklenenden daha erken kısıntıya gitmesi için alan olabileceği söylentilerini artırmasıyla destek buldu. Yen ise Bank of Japan'ın yarın başlayacak 2 günlük toplantısı öncesinde kayıplarını sildi. Avustralya para birimi ise ABD doları karşısında tırmanış gerçekleştirdi.

New York'ta bulunan Gain Capital Group LLC kıdemli Döviz stratejisti Eric Viloria, "ISM hizmetleri beklenenden iyi çıktı ve piyasalar da beklenenin üzerinde. Eğer veriler gelişmeye devam ederse parasal genişlemenin süresi azalacaktır, bu da doları güçlendirir" ifadelerini kullandı.

Dolar New York saatiyle 11:13'te yüzde 0.1 gerileyerek 93.40 yen oldu. Euro karşısında çok değişiklik göstermeyen ABD para birimi euro başına 1.3030 dolar oldu. Yen ise yüzde 0.1 değer kazanarak euro başına 121.68 yene yükseldi.

Dolar Endeksi ise çok değişiklik göstermeyerek 82.157'de kalırken, 1 Mart'ta 82.509'a çıkan endeks 20 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü.