Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:50'de güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, Henkel AG ve Legal & General Group Plc gibi önemli şirketlerin kar açıklamaları ve ABD'de özel sektör istihdamının Şubat ayında beklenenden daha hızlı arttığını gösteren veri sonrası, gösterge endeksin dün son 4.5 yılın zirvesine çıkmasının ardından, bu seviyelerde yatay seyretti.

Dünyanın en büyük yapıştırıcı üreticisi Henkel AG, satışların tahminlerden daha iyi çıkmasının ardından, en az 20 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Sigorta şirketi Legal & General, temettüsünü artırmasının ardından yüzde 2.8 prim yaptı. Edenred, Danske Bank A/S ve Sacyr Vallehermoso SA , yatırımcıların şirketlerdeki hisselerini satmasının ardından, düşen hisse senetlerine katkıda bulundu.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den az bir artış göstererek, Londra saati ile 15:29'da 294.21 puana geldi. Avrupa hisse senetlerinin gösterge endeksi, beklenenden daha iyi çıkan ABD ve İngiltere hizmet sektörü verileri ve merkez bankalarının teşviklere devam edeceği beklentileri ile dün yüzde 1.8 yükselerek Haziran 2008'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Londra'da Beauclerc Advisory Services Ltd. küresel stratejisti Andrew Popper, Bloomberg Television'da Mark Barton'a yaptığı değerlendirmede, "Hisse senedi piyasası konusunda genelde iyimserim ve ABD'ye çok güveniyorum," dedi ve "Ancak halen ekonomi politikası konusunda daha fazla doğrulamayı görmemiz gerek ve Avrupa'da ekonomik toparlanma işaretleri görmek istiyorum" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'de hisse senetleri dün yükselişlerini sürdürdü ve bunun sonucu Dow Jones WEndeksi 126 puan yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesinden kapandı. Asya hisse senetleri bugün, Avustralya ekonomisinin 2012'de son beş yılın en hızlı genişlemesini gerçekleştirdiğini gösteren veri ile birlikte küresel yükselişi devam ettirdi.

(17:50'de güncellendi)