Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Enflasyonun kontrol altında olacağı beklentilerinin ABD'deki parasal genişlemeyi devam ettirmeye izin verdiğinin altını çizen St. Louis Fed Başkanı James Bullard, bankanın büyük ihtimalle varlık alımlarını sürdüreceğini söyledi.

Bir süre daha parasal genişleme programının devam edeceğini öngören Bullard, manevra için çok fazla alanlarının olduğunu savundu.

Büyümeyi ve istihdam yaratımını desteklemeyi hedefleyen varlık alımlarına karşı olan isimler teşviklerin enflasyonu tetikleyebileceğini söylerken Bullard, şu an enflasyonun hedef düzeyin altına gerilememesine daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirti.

Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) aylık 85 milyar dolarlık Hazine ve mortgage tahvili alımlarını ne kadar daha devam ettireceklerini tartışıyor. 19-20 Mart tarihlerinde toplanacak olan FOMC, işsizlik oranı yüzde 6.5'e gerileyinceye ve enflasyon yüzde 2.5'in altında kaldığı sürece faizleri sıfıra yakın tutacağını söyledi.

Bullard, işsizlik başvurularındaki son düşüşlerin ekonomik toparlanma için "teşvik edici" sinyaller olduğunu ifade ederek, "Başvurular iyi zamanlarda bile bu seviyelerin altına gerilemiyor" dedi.