Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor'u 4-1 yenen Fenerbahçe, puanını 43'e yükselterek zirveyi takibini sürdürdü.
Geride kalan hafta içinde UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçında deplasmanda Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımını 1-0 yendikten sonra bulduğu moralle Bursaspor karşısına çıkan sarı-lacivertli ekip, 2. dakikada 1-0 yenik duruma düştüğü mücadeleyi 12, 50, 75 ve 88. dakikalarda kaydettiği gollerle 4-1 kazanmasını bildi.
Sarı-lacivertli ekip Bursaspor karşısında aldığı 3 puanla bu sezon ligde 12. galibiyetini elde etti.
Avrupa kupasında aldığı galibiyetle çeyrek final için büyük bir avantaj elde eden sarı-lacivertli ekip, ardından ligde çıktığı Bursaspor maçını da kazanarak taraftarına büyük bir sevinç yaşattı.

Maç sonunda tribünlerde galibiyetin coşkusu yaşanırken, taraftarlar son dakikalarda ''Şampiyon'' tezahüratları yaptı.

Futbolcular maç sonunda taraftarların çağrısı üzerine tribünlere giderek seyircisini selamladı.

-Sow 13, Kuyt 7, Emre ve Meireles 2. gollerini attı

Bursaspor karşısında Fenerbahçe'nin 88. dakikadaki 4. golünü atan Sow, bu sezon ligde 13. golünü kaydetti.
Bu maç öncesinde takım arkadaşı Webo ile aynı gol sayısına (12) sahip Sow, attığı golle Webo'yu geçti.
Mücadelenin 75. dakikasında sarı-lacivertli ekibin 3. golünü atan Kuyt, bu sezon ligdeki 7. golünü kaydetti. Ligde bundan önce 17. hafta mücadelesinde Kadıköy'de Kardemir Karabükspor filelerini havalandıran Kuyt, 7 hafta sonra ligde golle buluştu.

Fenerbahçe orta sahasının önemli isimleri Emre Belözoğlu ve Meireles, Spor Toto Süper Lig'de 2. gollerine imza attı. Sarı-lacivertli ekibin 2. dakikada kalesinde gördüğü golün ardından 12. dakikada Emre Belözoğlu skoru 1-1'e getirirken, Meireles 50. dakikada Fenerbahçe'yi 2-1 öne geçiren golün sahibi oldu.

-Emre sakatlandı

Karşılaşmada Fenerbahçe'nin 12. dakikadaki beraberlik golünü atan Emre Belözoğlu, sakatlanınca 23. dakikada yerini Mehmet Topal'a bıraktı.

Bir pozisyonda Kuyt'a ortaladığı topun ardından sol kasığında sorun hisseden Emre, yedek kulübesine oyundan alınması için işaret etti. Bunun üzerine teknik direktör Aykut Kocaman, Emre'yi oyundan alıp, Mehmet Topal'ı sahaya sürdü.
Emre'nin sol kasık bölgesinde zorlanma tespit edildiği, tedavisine başlandığı açıklandı.
Bu arada ilk yarının sonlarında yaşadığı sakatlığın ardından sedyeyle sahadan çıkarılan Semih Şentürk, ikinci yarıda maça devam etti. Semih 65. dakikada oyundan çıkarılırken, yerine Caner Erkin dahil edildi.

-Bursasporlular, Fenerbahçe'nin 2. golüne itiraz etti

Bursasporlu futbolcular Fenerbahçe'nin 50. dakikada attığı 2. golde kalecileri Carson'a faul yapıldığı gerekçesiyle maçın hakemine itiraz etti.
Hakem Tolga Özkalfa gol kararından bir süre sonra, orta alana doğru koşmayan yardımcı hakemi Muhittin Gürses'in yanına giderek kısa bir görüşme yaptı ancak kararında bir değişiklik yapmadı.

-Bursaspor'a karşı 3. galibiyet

Fenerbahçe bu sezon Spor Toto Süper Lig'de ve Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere 4 kez karşılaştığı Bursaspor'a karşı 3. galibiyetini aldı.

Sarı-lacivertli ekip, ligde sezonun ilk yarısında deplasmanda 1-1 berabere kaldığı rakibini, Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubu mücadelelerinde 3-2 ve 3-0'lık skorlarla yenmişti.

-Notlar

Tribünlerde yaşanan olaylar nedeniyle UEFA'dan Avrupa kupası maçları için ceza alan Fenerbahçe'de taraftarların, Bursaspor maçında da dikkatli davrandığı görüldü. Fenerbahçe'nin 12. dakikada Emre Belözoğlu ile 1-1'lik eşitliği sağladığı golün ardından Migros kale arkası üst tribünde sadece bir sarı-lacivertli taraftar meşale yaktı. Meşale kısa bir süre sonra söndürüldü.

Maçın 19. dakikası oynanırken Migros kale arkası tribünün alt bölümünde Fenerbahçeli taraftarlarla tribündeki çevik kuvvet ekipleri arasında tartışma yaşandı. Bunun üzerine bu bölüme takviye kuvvet gönderildi. Gerginliğin sona ermesinden sonra tribüne sonradan giren çevik kuvvet personeli tekrar dışarı çıktı.
Maç sonunda sahaya girip Fenerbahçeli futbolculara doğru giden bir taraftar görevliler tarafından sahadan çıkarıldı.

AA