Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:37'de güncellendi)

ABD hazine tahvil faizleri, ekonomistlerin bu hafta açıklanacak olan verilerin Şubat ayında perakende satışların yükseldiğini ve tüketici fiyatlarının da tırmanış gerçekleştirdiğini göstermesini beklemeleriyle çok fazla değişiklik göstermedi ve 11 ayın zirvesine yakın seyretti.

Gösterge faiz oranı üst üste ikinci gün yüzde 2.05 seviyesinin üzerine tırmanırken, ABD hükümeti bu hafta 66 milyar dolarlık tahvil satmaya hazırlanıyor. 10 yıllık gösterge tahvil faizleri Fed'in ekonomik büyüme için gösterdiği çabaların işe yaradığı söylentilerinin artması üzerine sabit gelir varlıklarına olan talebin düşmesinin ardından 11 ayın zirvesine yaklaştı.

Londra'da bulunan Credit Agricole Corporate & Investment Bank sabit gelir stratejisti Peter Chatwell, "ABD verilerinde açıkça bir gelişme trendi görülüyor. Tahvillerde büyük bir satış bekliyoruz ve şu an yalnızca başlangıçtayız. İstihdam verileri ABD ekonomisinin elle tutulur bir gelişme içerisinde olduğu hissiyatını artırdı ve bu da güveni artırdı" ifadelerini kullandı.

10 yıllık gösterge tahvil faizleri New York saatiyle 13:05'te çok 1 baz puan yükseldi ve yüzde 2.00 oldu. Faiz oranı 8 Mart'ta yüzde 2.08'e artarak 5 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Şubat 2023 vadeli yüzde 2'lik tahvilin fiyatı 3/32 düşerek 99 1/2 oldu.

(19:37'de güncellendi)