Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:09'da güncellendi)

ABD hisseleri geçtiğimiz hafta Dow Jones Endeksi'nin tarihi zirveye çıkmasının ardından bugün erken saatlerdeki kayıplarını silerek yükselişe geçti.

BlackBerry, Lenovo Group Ltd.'nin şirketi satın alabileceğine dair söylentiler üzerine yüzde 10 yükseldi. Ford Motor Corp. ise Çin sevkiyatının artması üzerine yüzde 2 yükseldi. Dick's Sporting Goods Inc., analistlerin beklediklerinden daha az kâr tahmini yapmasının ardından yüzde 10 geriledi. Kroger Co. yüzde 0.9 düşüş yaşarken, Apple Inc. de analistlerin hisse tavsiyelerini düşürmesinin ardından yüzde 0.9 kaybetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saatiyle 12:49'da yüzde 0.1 yükselerek 1,552.80 puan oldu. Gösterge endeksi geçtiğimiz hafta beklenenden daha iyi çıkan istihdam verileri ve yatırımcıların merkez bankalarından teşvik gelmeye devam edeceğine yönelik beklentileri üzerine yüzde 2.2'lik bir ralli gerçekleştirmişti. Dow Jones ise 26.02 puan yükselerek 14,423.09 puan oldu. S&P 500'de işlem hacmi bu raporun yazıldığı sırada 30 günlük ortalamanın yüzde 22 altında gerçekleşti.

Pennsylvania'da bulunan Turner Investment Partners portföy yöneticisi Christopher McHugh, "Eğer insanlar biraz kâr alımı yapıyorlarsa bunda şaşılacak bir şey yok. Piyasanın kazançlarını kutlayabilmek için bu hafta da iyi bir başlangıç yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

(18:09'da güncellendi)