Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Şampiyonlar Ligi ikinci tur rövanş maçında yarın akşam Alman ekibi Schalke 04 ile deplasmanda karşılaşacak Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim ve futbolcu Burak Yılmaz, Veltins Arena Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Terim, kuralar çekildiğinden bu yana iyiye giden bir Schalke 04 takımı ile oynayacaklarına dikkati çekerek, ''İstanbul'daki sonuç her ne kadar berabere olsa da 1-1 olsa da bu Schalke için bir avantaj. İyi bir takım ile oynayacağımızın bilincindeyiz. Ciddi bir takım ile oynayacağımızı biliyoruz. Ancak biz de Avrupa kupalarında tecrübeli bir takımız. Bu tip hallerden avantajlı çıkmayı da çok zaman becerdik'' dedi.

Futbolcularına güvendiğini ifade eden Terim, onların yarın sahada kazanma arzusunu mücadeleye çevireceğini kaydetti. Gerek Schalke 04, gerekse sonraki maçlarda birçok şutta, topun direkten döndüğünü hatırlatan tecrübeli teknik adam, ''Ümit ediyorum ki direklere değil, bu sefer içeriye vururuz. Kaç tane direkten döndü. İstatistiğini yapmaktansa gol deyip geçmek daha kestirme, daha doğru, daha kolay'' ifadelerini kullandı.

Terim, takımın kaybedilen maçlardan sonra bir reaksiyon gösterip göstermeyeceği yönündeki bir soruya karşılık olarak ''Ligde iyi gitmiyoruz son bir iki haftadır. Özellikle son iki hafta. 5 puan kaybettik. Tam tersi Schalke iyi gidiyor. İki kulvarın da farklı olduğu bir gerçek. Bu gerçekleri takip edecek ve oradaki mücadelemizin en üst seviyesinin dahi Şampiyonlar Ligi'nde yetmeyeceğini düşünecek olursak, oyuncularımız burada mücadelelerini çok üst seviyede yapmak zorunda olduklarını biliyor. O yüzden ligdeki performans ile buradaki çok farklı olacaktır'' diye konuştu.

Şampiyonlar Ligi'nin farklı bir platform olduğunu ve buradaki hedefleri daha önce açıkladıklarını belirten Terim, şunları kaydetti:
''Ben ve oyuncularım, son 4 maça bir puanla girerken baskıyı yeteri kadar hissettik. Şimdi görüyorum ki o baskıdan daha fazla bir baskı var. Ancak ilk 16'ya girdikten sonra hedefler bitmiyor. Avrupa serüvenini yarıda bırakmadığımız için oyuncularım bu alışkanlıkla daha iyi yerler istiyor.''
Terim, Schalke'nin şu an Avrupa'nın en iyi takımlarından biri olduğunu savunarak, futbolculara haksızlık yapılmaması gerektiğini, aksi durumun takımı sıkıntıya sokacağını belirtti.

Terim, Drogba ve Snejder geldiğinde turun geçileceğini ve bu ligde sonuna kadar gidileceğinin ifade edildiğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ama şu unutulmamalıdır ki onlar geldiğinde bu takım liderdi ve son 16'ya girmişti. O yüzden onlara da haksızlık olur. Bir kurtarıcı olarak görmek, onların da üzerinde çok büyük baskı yapar.''

Büyük konuşmadıklarını ama iddialı olduklarını vurgulayan Terim, karşılaşmanın sonucu ne olursa olsun takımıyla gurur duyacağını bildirdi. Terim bir soru üzerine de Hollandalı orta saha Snejder'in yarın oynayacağını, Engin'in bel ağrısı sebebiyle İstanbul'da kaldığını, Dany'nin durumunun ise bu akşam yapılacak antrenmandan netleşeceğini kaydetti.

-Burak Yılmaz

Burak Yılmaz da buraya kadar gelmenin gurur verici olduğunu ve mücadele ederek hedeflerine ulaşmak istediklerini belirtti. Hedeflerine ulaşmak için yarın oynanacak maçın çok önemli olduğunu ifade eden Burak, ''Galatasaray bu güne kadar Avrupa maçlarında çok farklı maçlar oynamış, çok büyük başarılar kazanmış, bir geleneğin adı. Biz de yarın bu geleneği devam ettirmek istiyoruz. Buradan turla ayrılmak istiyoruz. Bunun için yeterli gücümüzün olduğunu düşünüyorum. İnşallah yarın her şey istediğimiz gibi gider de buradan turla ayrılırız'' ifadelerini kullandı.