Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri bugün düşerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin gerçekleştirdiği 7 günlük rallinin ardından ulaştığı 5 yılın zirvesinden gerileyebileceği sinyalini verdi.

U.S. Silica Holdings Inc., en büyük yatırımcısının 8.5 milyon hisse satmasının ardından yüzde 3.2 geriledi. Costco Wholesale Corp., 2. çeyrek kârının yüzde 39 artmasıyla beraber yüzde 1.5 değer kazandı. Yum! Brands Inc., şirket sahibi KFC tarafından Çin'de satışların beklenenden daha az düştüğüne dair açıklama yapılmasının ardından yüzde 5.8'lik bir sıçrama gerçekleştirdi.

S&P 500 Endeksi Haziran ayı vadelileri New York saatiyle 08:32'de yüzde 0.1 gerileyerek 1,548.6 puan oldu. Dow Jones vadelileri ise 15 puanlık kayıpla 14,366 puana geriledi.

Paris merkezli Raymond James Asset Management International fon yöneticisi Louis de Fels, "S&P 500'de tarihi üçlü zirve seviyesine yükseliyoruz ve bu da piyasayı biraz korkutuyor" yorumunu yaptı.

S&P 500 dün gerçekleştirdiği çıkışın ardından Ekim 2007'den bu yana en yüksek seviyeye ulaşırken, bütün zamanların zirvesine ulaşmak için de yalnızca 10 puan gerekiyor. Endekslerdeki dalgalanmayı gösteren Chicago Board Options Exchange Volatility Index dün son 6 yılın en zayıf seviyesine geriledi.