Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:05'te güncellendi)

Hisse senetleri tüm dünyada, Çin hisselerinin son iki ayın en düşük seviyesine inmesi ile brlikte değer kaybetti. Emtia grubu yükselirken, yen, Japonya'da Japonya Merkez Bankası'nın üst düzey yetkililerin atanmasına yönelik anlaşmazlığın etkisi ile yükselişini ikinci güne taşıdı.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi Londra saati ile 11:20'de yüzde 0.2 aşağıda seyrediyordu. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1 kaybetti. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 düşerken, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.2 geriledi. Ham petrol fiyatları New York'ta yüzde 0.2 yükseldi ve çıkışını beşinci güne genişletti. Japonya para birimi, 16 önemli para biriminin tümü karşısında değer kazandı. İtalya'nın 10 yıl vadeli tahvilleri, 7 milyar euroluk (9 milyar dolar) borçlanma kağıdı satışı sonrası değer kaybetti ve İspanya tahvilleri 10 gün ard arda sürdürdüğü yükselişine ara verdi.

Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi Ocak ayında yüzde 0.1 düşmesi beklenirken yüzde 0.4 geriledi ve bölgedeki resesyonun ilk çeyreğe de yayılacağı beklentilerini güçlendirdi. İngiltere'de dün açıklanan sanayi üretimi verisindeki yüzde 1.2'lik beklenmedik sert düşüş, ekonominin üç dipli resesyona girebileceği endişelerini körükledi. Japonya'da, politikacılar, Japonya Merkez Bankası'nın üst düzey yönetici adayları konusunda anlaşmaya varamıyor. Bu durum, para politikasındaki gevşemenin hızlanmasına yönelik beklentileri azalttı. ABD'de bugün açıklanacak olan perakende satışların Şubat ayında yükselişini dördüncü aya taşıması bekleniyor.

Paris'te Montaigne Capital fon yönticisi Arnaud Scarpaci, "Sanayi üretimi piyasa üzerinde ağırlık oluşturuyor," dedi ve "Belli bir miktar kar satışları var" değerlendirmesinde bulundu.

(14:05'te güncellendi)