Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:21'de güncellendi)

ABD tahvilleri bugün açıklanan verilerin Şubat ayında perakende satışlarının son 5 ayın en sert tırmanışını gerçekleştirdiğini göstermesi üzerine düştü ve faizlerin 11 ayın zirvesine doğru ilerlemesini sağladı.  

10 yıllık gösterge tahvil faizleri, ABD'nin bugün gerçekleştireceği 21 milyar dolarlık tahvil ihalesi öncesi yükseliş kaydederken, talebi de artırması bekleniyor. Bugün gerçekleştirilecek ihale, bu hafta planlanan ve 66 milyar dolar değerinde olması beklenen 3 ihaleden ikincisi olacak. ABD hazine tahvil faizleri geçtiğimiz hafta açıklanan ve beklenenden iyi çıkan istihdam verileri üzerine güvenli varlıklara olan talebin düşmesiyle tırmanış göstermişti.

New York'ta bulunan R.W. Pressprich & Co. tahvil işlemleri yetkilisi Larry Milstein, "Perakende satışlarda rakamlar gayet iyi görünüyor. Tahvillerde sizin de beklediğiniz gibi biraz yumuşak duruyoruz ama bu bantta kalmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

10 yıllık tahvil faizleri New York saatiyle 12:04'te 3 baz puan arttı ve yüzde 2.04'e yükseldi. Tahvil faizleri geçtiğimiz hafta yüzde 2.08'e kadar çıkarak 5 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Şubat 2023 vadeli yüzde 2'lik tahvilin fiyatı 7/32 düşerken, 99 5/8'e geriledi.

ABD'de bugün açıklanan Şubat ayı perakende verileri yüzde 1.1 yükseliş gösterirken, Ocak ayının rakamı yüzde 0.1'den yüzde 0.2'ye revize edildi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yüzde 0.5 oldu. Volatil kategoriler olarak değerlendirilen otomobil ve akaryakıt hariç diğer kategorilerde satışlar yüzde 0.4 tırmandı.

(19:21'de güncellendi)