Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:22'de güncellendi)

Japon yeni dolar karşısında, Japonya'da parlamento alt meclisinin Haruhiko Kuroda'nın merkez bankası başkanlığını onaylamasının ardından neredeyse Ağustos 2009 seviyelerinden işlem görmeye başladı.

Japonya para birimi, parlamento üst meclisinin de yarınki oturumda, teşviklerin artırılması taraftarı Kuroda'nın adaylığını onaylacağına ilişkin beklentisinin etkisi ile 16 büyük para biriminin 11'i karşısında değer kaybetti. Avustralya doları ABD doları karşısında, istihdamın son 13 yılın en hızlı artışını göstermesinin, merkez bankasının faiz indirimine gideceği beklentisini zayıflatması sonucu son bir ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Yen dolar karşısında, yüzde 0.4 kadar güçlendikten sonra, yüzde 0.1 zayıflayarak, New York saati ile 10:23'te 96.23 seviyesine geldi. Japonya para birimi euro karşısında da yüzde 0.2 gerileyerek 124.79 seviyesine indi. Dolar euro karşısında fazla değişmeyerek 1.2968 seviyesinde kaldı.

İktidardaki koalisyonun çoğunlukta bulunduğu parlamento alt meclisi bugünkü oturumunda, Kuroda'nın Japonya Merkez Bankası (BOJ) başkanlığını ve Kikuo Iwata ve Hiroshi Nakaso'nun başkan yardımcılıklarını onayladı. Bu üç ismin adaylığı yarın, koalisyonun çoğunluğu elde edemediği parlamento üst meclisinde oylanacak.

(17:22'de güncellendi)