Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Bütçe gerçekleşme rakamları bütçeye ilişki olumlu trendin Ocak ayında olduğu gibi Şubat ayında da devam ettiğini göstermektedir'' dedi.

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılı Şubat ayında bütçenin 1,4 milyar lira açık, Ocak-Şubat döneminde ise 4,5 milyar lira fazla verdiğine dikkati çekti.

Şimşek, ''Bütçe gerçekleşme rakamları bütçeye ilişki olumlu trendin Ocak ayında olduğu gibi Şubat ayında da devam ettiğini göstermektedir. Geçen yıl Ocak-Şubat döneminde 900 milyon lira açık verildiğini göz önünde tutarsak, bu yıl bütçe performansı çok daha güçlü olmuştur'' ifadelerini kullandı.

Bu güçlü performansta esas olarak üç faktörün belirleyici olduğunu kaydeden Şimşek, bunların özelleştirme ve vergi gelirlerindeki artış ile faiz giderlerindeki düşüş olarak sıralanabileceğini bildirdi.

Şimşek, bütçedeki bu trendin, yıl sonu hedeflerinin kolaylıkla yakalanabileceğini gösterdiğini belirterek, açıklamasında şu değerlendirmede bulundu:

''Ancak faiz dışı giderler yılın ilk iki ayında yüksek seyretmiştir. Bu artışı mercek altına alacağız, harcamaların OVP'de belirlediğimiz hedeflerden sapmasına izin vermeyeceğiz. Daha önce de sıklıkla ifade ettiğim üzere bütçe disiplini Hükümetimizin temel önceliğidir. Bütçe disiplinini sürdürerek makroekonomik dengelerimizi daha da güçlendirmeye devam edeceğiz.''

AA