Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:09'da yenilendi)

Dolar, ABD'de enflasyonun kontrol altında olduğunu gösteren verilerin Fed'in teşvik programına devam etmesi için alan yaratmasıyla euro karşısında 1 haftanın en zayıf seviyesine geriledi.

ABD para birimi euro karşısında Şubat başından bu yana ilk haftalık düşüşünü gerçekleştirirken, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) önümüzdeki hafta toplanarak tahvil alım programını gözden geçirmeyi planlıyor. Euro, bölge liderlerinin Güney Kıbrıs'a ekonomik yardım için engelleri kaldırmasının ardından 16 büyük para biriminin 14'ü karşısında değer kazandı. Pound ise dolar karşısında Bank of England Başkanı Mervyn King'in, para birimini zayıflatmaya çalışmadıklarını açıklamasının ardından dolar karşısında yükselişini 3. güne taşıdı.

New York'ta bulunan Credit Agricole SA Döviz stratejisti Sireen Harajli, "Fed'in şu an yaptığını uygulamaya devam edeceğini düşünüyoruz. Doların zayıflığına gelirsek, yalnızca bir risk havası sanırım" yorumunu yaptı.

Dolar, New York saatiyle 11:15'te yüzde 0.5 gerileyerek euro başına 1.3069 dolara indi ve 8 Mart'tan bu yana en zayıf seviyeyi gördü. ABD para birimi yen karşısında da yüzde 0.7 gerileyerek 95.43 yen oldu. Japon para birimi ise euro karşısında yüzde 0.2 yükseldi ve 124.70 yen oldu.

(18:09'da yenilendi)