Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York bölgesi imalatı Mart ayında üst üste 2. ay yükseliş gösterirken, sektör yöneticileri gelecek hakkında daha iyimser bir tavır takınarak bölgedeki fabrikaların yeniden sıçrayışa geçiyor olabileceği sinyalini verdi.

Fed New York genel ekonomik endeksi Şubat ayında 10 iken bu ay 9.2'ye geriledi. Sıfırın üzerindeki rakamlar genişlemeye işaret ediyor. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı ise 10 olarak gerçekleşti.

Satış ve siparişlerde bu ay yaşanan yükseliş, imalat sektörünün 2012 yılının ikinci yarısında girdiği yavaşlamadan toparlanmaya başlamış olabileceğine işaret ediyor. İstikrarlı tüketici harcamaları ve daha fazla ekipman alımı üretim artışına yardımcı olacak faktörler olarak değerlendirilirken, otomatik harcama kesintilerinden kaynaklanabilecek olumsuzlukların da yumuşak bir etki yapmasını sağlıyor.

Detroit'te bulunan Ameriprise Financial Inc. kıdemli ekonomisti Russell Price, "İmalat genişlemeye devam ediyor ama ılımlı bir hızda, çünkü toplam talep de aynı şeyi gerçekleştiriyor. Maaş vergilerine alışıp bütçe kesintilerini atlattığımız zaman bence her şey yoluna girmiş olacak" dedi.

Bloomberg anketine katılan 49 ekonomistin Şubat ayı için tahminleri 2 ile 15 arasında değişiklik gösterdi.