Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Samsung'un Asya'da düşüşlere liderlik etmesiyle son 4 ayın en sert haftalık düşüşüne doğru ilerlerken, Rusya, Polonya ve Türkiye hisseleri yükseldi.

Samsung Electronics Seoul işlemlerinde yaşadığı düşüşle son 6 haftanın en sert kaybını gerçekleştirirken, şirket bugün Galaxy S4 model akıllı telefonu piyasaya tanıttı. BYD Co., yeni hisse satacağı söylentileriyle Hong Kong işlemlerinde yüzde 7.8 düştü. Ukrayna'nın en büyük ayçiçeği yağı üreticisi Kernel Holding SA doğu Avrupa'da düşüşlere öncülük ederken, Türkiye'nin en büyük 2. sanayi grubu Hacı Ömer Sabancı Holding AŞ elektrik ihaleleri öncesi yüzde 2.9'luk bir tırmanış gerçekleştirdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Londra saatiyle 13:48'de yüzde 0.3 düşerek 1,044.23 puana geriledi. Endeks bu hafta yüzde 2 düşerek 16 Kasım'dan bu yana en sert haftalık düşüşe doğru ilerledi.

Seoul merkezli KTB Asset Management Co. fon yöneticisi Lee Jin Woo, "Bazı yatırımcılar Galaxy S4'ün tanıtımının ardından satış modundalar. Telefonun özellikleri piyasanın beklentilerini aşmaktan çok onlara paralellik gösterdi.

Samsung Electronics yüzde 2.6 düşüş yaşayarak 28 Ocak'tan bu yana en büyük kaybı yaşadı. Galaxy S4'ü bugün tanıtan firma, Güney Kore'nin Kospi endeksini de yüzde 0.8 aşağı çekti.