KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin 2 günlük düşüşünün ardından bugün çok değişiklik göstermezken, yatırımcılar konut inşaatı verileri ve Fed toplantısının başlamasını bekliyorlar.

Electronic Arts Inc., CEO'sunu görevden ayırmasının ardından yüzde 1.3 değer kazandı. BlackRock Inc. istihdam kesintisi duyurusu yapmasının ardından bugün hareketlilik gösterebilir. Boeing Co., Ryanair Holdings Plc tarafından 15.6 milyar dolar değerinde uçak alınacağı duyurusuyla beraber ilerledi.

S&P 500 Haziran ayı vadelileri New York saatiyle 07:31'de yüzde 0.1 yükselişin ardından 1,547.7 puan oldu. Gösterge endeksi dün Euro Bölgesi'nin Kıbrıs bankalarının mevduatlarına faiz getirmesinin ardından yüzde 0.6 düşüş yaşamıştı. Dow Jones vadeli kontratları 3 puan arttı ve 14,393 puana ilerledi.

Paris'te bulunan Ofi Gestion Privee portföy yöneticisi Jacques Porta, "Fed'den bir sürpriz gelmeyecek ve bu da iyi bir haber. Kıbrıs'ta olup biten piyasalara biraz kafa karışıklığı getiriyor. Endişe verici olan şey şu ki orada yapılan şeyler diğer Euro Bölgesi ülkelerinde de yapılıyor olabilir. Bir başka deyişle Pandora'nın Kutusu açılıyor" yorumunu yaptı.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) bugün Washington saatiyle 09:00'da iki gün sürece bir toplantıya başlamayı planlıyor. 

Advertisement