Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin bu yıl gerçekleştirdiği 2. haftalık düşüşün ardından tırmanış gösterirken, Euro Bölgesi maliye bakanları Güney Kıbrıs'ın bir kurtarma paketi için şartları yerine getirdiğini açıkladı.

Finansal hisseler tırmanış kaydederken, Bank of America Corp. ve Citigroup Inc. en az yüzde 1 ilerleme gösterdi. Apollo Group Inc. çeyrek dönemlik kârının tahminleri aşması üzerine yüzde 9.2 değer kazandı. Dell Inc., Blackstone Group LP ve akvitist yatırımcı Carl Icahn'ın bilgisayar üreticisini satın almak için teklif sunduklarını belirtmesi üzerine yüzde 3.5 tırmandı. BlackBerry ise hisse notunun Goldman Sachs Group Inc. tarafından düşürülmesi üzerine yüzde 4.4 düştü.

S&P 500 Haziran ayı vadelileri New York saatiyle 08:34'te yüzde 0.4 yükseldi ve 1,557.5 puan oldu. Endeks, Ekim 2007'de ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinin yaklaşık 10 puan aşağısında seyrediyor.

Londra'da bulunan Northern Trust Global Investments Ltd. varlık yönetimi başkanı Wayne Bowers, "Avrupa'nın bir çözüme doğru ilerlediğine dair bir başka gösterge bu. Avrupa Birliği'nin kararlılığı, euronun dağılması yönünde fazla bir isteğin olmadığını gösteriyor" yorumunu yaptı.

S&P 500 Endeksi geçtiğimiz hafta yüzde 0.2 gerilerken, Güney Kıbrıs kurtarma paketi elde edebilmek konusunda zorluk çekmiş ve Euro Bölgesi imalat verileri de bir daralma  olduğunu göstermişti. Endeks buna rağmen 2013 yılında yüzde 9.2'lik bir tırmanış kaydetti.