Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Milyarder yatırımcı Warren Buffett, Goldman Sachs'teki 2008'den kalma yatırımlarının şartlarını iyileştirmesinin ardından bankanın en büyük hissedarları arasına girecek.

Buffett'ın şirketi Berkshire Hathawat, bankada 2008'deki finansal kriz dönemindeki varantlarında düzenlemeye giderek, Goldman Sachs'in en büyük hissedarlarından biri olma statüsünü bedavava getirecek.

Berkshire'ın 1 Ekim'e kadar hisse başına 115 dolardan Goldman Sachs'in 43.5 milyon adi hissesini alma hakkı vardı. ABD'de dün iki şirket arasındaki görüşmelere dair yapılan açıklama kapsamında Buffett, Goldman Sachs'in 1 Ekim öncesindeki 10 gündeki ortalama kapanış fiyatı ve uygulama fiyatı arasındaki farka eşit fiyattan 43.5 milyon hisse alacak.

İki şirket arasındaki yeni anlaşma Berkshire'ın bazı risklerini azaltıyor. Bu anlaşma yapılmasaydı Berkshire'ın kârlarını somutlaştırmak için öncelikle varantları işleme koyması, ardından da satması için 5 milyar dolar harcaması gerekecekti. ABD'nin en büyük 5. bankası olan Goldman Sachs içinse bu plan, diğer yatırımcıların bankanın özsermayesini zayıflatması riskini azaltıyor.