Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de dayanıklı tüketim malı siparişlerinin Şubat'ta beklenenden fazla artması ve konut fiytalarının Haziran 2006'dan bu yana en büyük sıçramasını kaydetmesiyle Standard&Poor's 500 Endeksi rekora yalnızca 2 puan uzakta seyretti.

Monsanto Co., şirketin DuPont Co. ile antitröst ve soya fasülyesi patent davalarından vazgeçmesi üzerine yüzde 4.4 sıçradı. Netflix, Pacific Crest Securities LLC'nin şirketin fiyat hedefini yükseltmesi sonrasında yüzde 5.4 tırmandı. Boeing Co. yüzde 2.1 değer kazandı. Gap Inc. ve Macy's Inc.'in yüzde 0.9'un üzerinde düşüş kaydetmesiyle giyim perakendecileri değer kaybemtti.

S&P 500 Endeksi önceki gün yüzde 0.3 düşmesinin ardından dün yüzde 0.8 kazançla 1,563.77 puana çıktı. Dow Jones Endeksi de yüzde 0.8 artışla 14,559.65 puandan yeni bir rekor kırdı. Amerikan Borsalarında 5.2 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın altında kaldı.

Avrupa'dan son günlerde gelen kötü haberlere rağmen ABD'deki verilerin iyi gelmeyi sürdürdüğünü belirten ING Ibvestment Management'ın analistlerinden Paul Zemsky, konutun ekonomik toparlanma hikayesinde büyük yere sahip olduğunu, bu nedenle konut fiyatlarındaki artışın insanları iyi ve daha güvende hissettirdiğini söyledi.