Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki 6. maçında Macaristan ile 1-1 berabere kalan Türkiye, finallere gidebilme yolunda çok ağır yara aldı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda tamamen dolu tribünler ve coşkulu taraftar desteğiyle oynadığı kritik müsabakada, grup ikinciliği için yarıştığı rakiplerinden Macaristan önünde Burak Yılmaz'ın 63. dakikada attığı golle öne geçen A Milli Futbol Takımı, rakibinin 71. dakikadaki golüne engel olamayınca 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.

Kadıköy'de çok önemli 2 puan yitiren ay-yıldızlı ekip puanını 7'ye yükseltirken, ilk maçta kendi evinde Türkiye'yi 3-1 yenen Macaristan ise 11 puana ulaştı.

Türk Milli Takımı, gruptaki bir sonraki maçlarını 6 Eylül'de kendi evinde Andorra, 10 Eylül'de de deplasmanda Romanya ile oynayacak.

-1994'ten sonra en başarısız dönem

2014 Dünya Kupası Elemeleri'nde 6 maçta 7 puan toplayan Türk Milli Takımı, 1994 Dünya Kupası Elemeleri'nden sonra en kötü dönemini geçiriyor.

Milliler, 1994 Dünya Kupası Elemeleri'nde ilk 6 maçta 4 puan toplayabilmişti.

-Burak Yılmaz'dan gollere devam

A Milli Futbol Takımı'nın Macaristan karşısında tek golünü atan Burak Yılmaz, gollerine milli forma altında da devam etti.

Galatasaray formayla bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 8, Spor Toto Süper Lig'de 16 gol atan Burak Yılmaz, 25. kez giydiği A milli formayla da gol sayısını 8'e çıkardı.

Burak ayrıca, son iki ay içinde Şampiyonlar Ligi, Süper Lig ve milli takımda oynadığı 10 resmi maçta 11 kez gol sevinci yaşadı.

Bu arada Burak Yılmaz, Selçuk İnan ile birlikte ikişer golle, elemelerde Türkiye'nin en golcü oyuncusu oldu.

-Bekir İrtegün cezalı

Macaristan maçında sarı kart gören Bekir İrtegün, cezalı duruma düştü. Andorra ile deplasmanda yapılan maçta da sarı kart gören Bekir İrtegün, 6 Eylül'de Andorra ile iç sahada oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecek.

-Üst üste 2 galibiyet çok zor

Macaristan ile 1-1 berabere kalan A Milli Futbol Takımı, resmi maçlarda üst üste 2 galibiyete hasret kaldı.
2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 22 Mart'ta deplasmanda Andorra'yı 2-0 yenen Türkiye, bu akşam Kadıköy'de sahadan 1-1 berabere ayrılarak, Dünya Kupası ile Avrupa Şampiyonası eleme grupları ve baraj müsabakalarında 5 gün içinde yapılan 2 milli maçı birden çok zor kazanma geleneğini sürdürdü.

Türk Milli Futbol Takımı, 1998 yılından bu yana toplam 35 kez uygulanan, Dünya Kupası ile Avrupa Şampiyonası eleme grupları ve baraj müsabakalarında 5 gün içinde yapılan 2 milli maçı birden sadece 7 kez kazanabildi.

A Milli Takım, 35 maçlık cumartesi-çarşamba (2012 Avrupa Şampiyonası'ndan bu yana cuma-salı olarak uygulanıyor) serisinin 28'inde, 5 günde yapılan 2 maçtan birinde puan kaybı yaşadı.

-Hasan Ali Kaldırım'ın istikrarı

Macaristan maçında 90 dakika sahada kalan Hasan Ali Kaldırım, A Milli Takım'ın en istikrarlısı oyuncusu unvanını sürdürdü.

Hasan Ali Kaldırım, elemelerde Türk Milli Takımı'nda 6 maçın tamamında sahada kalan tek oyuncu oldu.

-''Yeter Yıldırım Demirören''

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda milli takıma büyük destek veren Türk taraftarlar, Burak Yılmaz'ın golüyle coşarken, Macaristan'ın beraberlik sayısı statta sessizliğe yol açtı.

Taraftarlar, maçın son anlarıyla, müsabaka bitiminde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'e yönelik, ''Yeter Yıldırım Demirören'' diye tezahürat yaptı.

Bu arada, Macar futbolcular beraberlik sevincini maç sonu tribünde kendilerini destekleyen taraftarlarıyla paylaştı.

-Avcı ile resmi maçlarda sadece Estonya ve Andorra'yı yenebildi

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Macaristan ile 1-1 berabere kalan A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde oynadığı 15. maçta 2. kez berabere kaldı.

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nin bitiminde Hollandalı teknik adam Guus Hiddink'in yerine getirilen Abdullah Avcı ile 6'sı resmi, 9'u özel olmak üzere 15 maç yapan milliler, bunlardan 6'sını kazandı, 7'sini kaybetti, 2 maçta da berabere kaldı.

Avcı yönetimindeki maçlarda 21 kez fileleri havalandıran ay-yıldızlı ekip, kalesinde 19 gol gördü.
Türk Milli Takımı, Avcı dönemindeki 6 resmi maçta, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde sadece zayıf rakipleri Estonya ve Andorra'yı yenebildi. Türkiye bu dönemde Hollanda, Macaristan (deplasman) ve Romanya'ya yenildi, bu akşam Macaristan ile berabere kaldı.

AA