Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'den gelen konut ve dayanıklı tüketim malı siparişleri verisinin dünyanın en büyük ekonomisindeki güveni desteklemesi ve Çinli bankaların kötü kredilerinin oranının azaldığını açıklamasının ardından gelişen piyasalar endeksi 3. gününde de artış kaydetti.

Çin'in en büyük 4. bankası Bank of China Ltd. 2 haftanın zirvesine tırmandı. PT Garuda Indonesia, ülkenin gösterge endeksinin rekor kırmasıyla 12 haftanın en büyük sıçramasını kaydetti. Evergrande Real Estate Group Ştd., kazançların beklentinin altında kalmasıyla düştü. Kuzey Kore'nin topçu birliklerini harekete geçirmesiyle Güney Kore wonu değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 kazançla 1,031.22 puana yükseldi ve 15 Mart'tan bu yana en yüksek kapanışına yöneldi. Endeks 15 Şubat'tan bu yana en uzun süreli kazanç dönemini kaydetmeye hazırlanıyor. Çinli bankaların kötü kredilerindeki düşüş, yatırımcıların, kazançların temerrütlerin etkisiyle azalacağı endişelerini gevletti. ABD'de konut fiyatları Ocak'ta 2006'dan bu yana en büyük sıçramasını kaydederken, dayanıklı tüketim malı siparişleri de Şubat'ta beklentinin üzerinde geldi.

Paranın yeniden Çin'e dönmeye başlayacağını öngören ve iyi bir Çin piyasasının gelişen piyasalardaki olumlu beklentileri desteklediğini söyleyen Hwang Investment Management Bhd.'nin yatırım genel müdürü David Ng, Amerikan ekonomisinden iyi rakamlar geldiğinde küresel ekonominin de yalnızca "iyi" etkilenebileceğini belirtti.

Jakarta Bileşik Endeksi yüzde 1.1 ralli yaparak 3. gününde de kazanç sağladı. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1.3 artışla 2 haftanın zirvesine tırmandı. Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 0.4 yükselerek, kazançlarını 3. gününe de taşıdı.