Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin derinleştiği endişesi ve ABD'de ikinci el konut satışlarının düşmesinin ardından Asya Borsaları düştü; MSCI Asya Pasifik Endeksi bu ayki kazançlarını sildi.

Çinli bankalar, finansal regülatörlerin varlık yönetimi ürünlerindeki kuralları sıkılaştırması ve Kabine'nin faizlerdeki düzenlemelerin azaltılmasına yönelik yeni tedbir çağrısında bulunması üzerine değer kaybetti. Çin'in ilk devlet kontrolünde olmayan bankası China Minsheng Banking Corp. yüzde 7 düştü. Gelirinin yüzde 38'ini Avrupa ve ABD'de kaydeden elektronik üreticisi Sony Corp. yüzde 3.9 geriledi. GS Yuasa Corp., Mitsubishi Motors Corp.'un Yuasa'nın lityum araba bataryalarının yangına neden olduğunu iddia etmesi sonrasında yüzde 11 düştü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8 kayıpla 135.02 puana geriledi. Endekste değer kazanan her hisseye karşılık 2 hisse değer kaybetti. Asya Pasifik Endeksi bu hafta yüzde 0.5, bu çeyrek ise yüzde 4.4 yükseldi. Endeks 28 Şubat'ta 135.06 puandan kapandı.

Avrupa'daki beklentilerin oldukça kötü olduğunu söyleyen Colonial First State Global Asset Management'ın yatırım piyasaları araştırma müdürü Stephen Halmarick, belirsizliğe Güney Kıbrıs'ın banka kurtarması ve İtalya'nın hükümet kurmakta zorlanmasının piyasalar üzerinde baskı oluşturmasından kaynaklandığını belirtti. Halmarick, bu gelişmelerin Avrupa'nın önümüzdeki yıllarda piyasaları olumsuz etkilemeyi sürdüreceğini hatırlattığına dikkat çekti.