Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Açık Toplum Enstitüsü Kurucusu George Soros, 2008 yılından bu yana devam eden ekonomik krizin gidişatının kendisini endişelendirdiğini belirterek, Avrupa'da kendisinin öncülüğünü yaptığı bir dayanışma kampanyası başlattı.

Soros'un başlattığı kampanya kapsamında Avrupa'da krizinden etkilenen ülkelerde bazı yardım merkezleri kurulacak.

Kampanya'nın ilk hedefi ise Avrupa'da krizden en ağır darbeyi almış olan Yunanistan'da halka yerel sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla ulaşarak, hem Soros'un kurucusu olduğu enstitünün yardımlarını, hem de toplanan bağışları iletmek.

Enstitüden gönderilen açıklamada Soros, ''Avrupa'daki kriz benim büyük bir endişe kaynağı. Krizin insani bedeli çok büyük ve giderek de büyümeye devam ediyor. İnsanlar işlerini ve evlerini kaybediyor'' dedi.

Avrupa'dan krizden farklı ulusların halklarının sosyo-ekonomik olarak son derece olumsuz etkilenmeye başladığını vurgulayan Soros, ''Bu krizde en çok sıkıntı çekenler, aslında krizde hiç rolü oynamayan insanlar. Bu zor zamanlara rağmen, Avrupa'da biraraya gelerek, dayanışmamızı gösterebiliriz. Bugün 'Şimdi dayanışma zamanı'nı başlatıyoruz'' dedi.

AA