Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:20'de güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, Temmuz ayından bu yana en hızlı 3 günlük düşüşünü göstermesinin ardından, Almanya'da sanayi üretiminin beklenenden daha hızlı artmasının da desteği ile yükseldi. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri de yukarı yönde hareket etti.

Lundin Petroleum AB, Kuzey Denizi'nde petrol bulmasının ardından son altı haftanın en hızlı rallisini yaptı. Avrupa'nın ikinci en büyük petrol sahası hizmetleri sağlayıcısı Technip SA, Kongo'da kontrat kazanmasının ardından yüzde 2.5 prim yaptı. National Bank of Greece SA, Eurobank Ergasias SA ile birleşmesinin beklemeye alınmasının ardından yüzde 22 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.4 yükselerek, Londra saati ile 12:58'de 288.40 puana çıktı. Avrupa hisse senetlerinin gösterge endeksi geçen hafta, ABD'de istihdam ve hizmet sektörü verilerinin dünyanın en büyük ekonomisinde yavaşlama olabileceği işaretlerini güçlendirmesi sonrası yüzde 2.3 düştü. Ancak endeks, önemli merkez bankalarının teşviklere devam etmesi ile birlikte bu yıl halen yüzde 3.1 yukarıda.

Londra'da Old Mutual Asset Managers U.K. fon yöneticisi Kevin Lilley, "Beklentim halen yukarı yönde," dedi ve "Ekonomik verilerin zayıf çıkması ile birlikte, bu beklentimi biraz daha ılımlı hale getirmem gerekecek, ancak halen, çevrimsel eğilimli portföy tutmanın doğru olduğunu düşünüyorum," şeklinde görüş bildirdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Japonya hisselerinin son 4.5 yılın zirvesini daha da ileriye taşıması ile birlikte yüzde 0.5 yükseldi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratları, spot endeksin geçen hafta 2013'ün en hızlı düşüşünü gerçekleştirmesi sonrası, yüzde 0.4'lük bir çıkış gerçekleştirdi.

Almanya'da sanayi üretimi Şubat ayında, yüzde 0.6 daraldığı Ocak ayına göre yüzde 0.5 yükseldi. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin yüzde 0.3artması bekleniyordu.

(15:20'de güncellendi)