Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri bugün ilerleme kaydederken, yatırımcılar Alcoa Inc.'in verilerini açıklamasıyla resmi olarak başlayacak olan kâr açıklama dönemini bekliyor.

BioCryst Pharmaceuticals Inc., Çin tarafından bir ilaç için izin verilmesinin ardından yüzde 18'lik ralli gerçekleştirdi. Petrol kuyusu pompaları üreten Lufkin Industries Inc., General Electric Co.'nun şirketi satın almak için anlaşmaya varmasıyla yüzde 38 yükseldi.

Standard & Poor's 500 Endeksi Haziran ayı vadelileri New York saatiyle 07:24'te yüzde 0.4 ilerledi ve 1,551.5 puana ulaştı. Dow Jones vadeli kontratları ise 39 puanlık bir artışla 14,523 puan oldu. S&P 500 Endeksi geçtiğimiz hafta açıklanan istihdam verilerinin ardından yüzde 1 düşerek bu yılın en büyük haftalık düşüşünü gerçekleştirmişti.

Londra'da bulunan Hargreaves Lansdown Plc İngiltere hisse yöneticisi Richard Hunter, "Yatırımcılar bu dipten alım yapmak için seçici olarak hareket ediyor olabilir. Bugün Alcoa ile başlayacak olan birinci çeyrek kâr dönemi şimdi daha fazla önem kazanacak" ifadelerini kullandı.