Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:33'te yenilendi)

Yen, Bank of Japan tarafından teşvik planının bir kez daha desteklenmesi ve Fed tutanaklarında tahvil alımlarında yavaşlama olabileceğinin görülmesi üzerine dolar karşısında Mayıs 2009'dan bu yana en zayıf seviyeye geriledi.

Japon para birimi, merkez bankası başkanı Haruhiko Kuroda'nın "şimdilik bütün önlemlerin" alındığını açıklaması ve her ne kadar her ay olacağını düşünmese de politika uyarlamalarının yapılabileceğini açıklamasıyla kısa bir süreliğine kayıplarını silmişti. Euro ise Fed tutanaklarında bazı yetkililerin varlık alımlarının yıl sonuna doğru bitirilmesi fikrini desteklediğinin görülmesi üzerine dalgalı bir seyir izledi.

Londra'da bulunan Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. Döviz stratejisti Lee Hardman, "Yakın zamanda 100 seviyesini test edeceğimiz gittikçe daha muhtemel görünüyor. BOJ tarafından açıklanan parasal genişleme planının yen üzerindeki satış baskısını artıracağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Yen, New York saatiyle 09:30'da yüzde 0.6 gerileyerek dolar başına 99.60 yen olurken, gün içerisinde 99.72 yeni gördü ve Mayıs 2009'dan bu yana en zayıf seviyeye dokundu. Japon para birimi, euro karşısında da yüzde 0.6 düştü ve 130.34 yene geriledi. Euro çok değişmeyerek 1.3092 dolar seviyesinde kaldı.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bazı üyeleri bugün açıklanan tutanaklara göre "İstihdam piyasasında beklendiği gibi genişleme olması durumunda varlık alımlarını yıl sonuna doğru yavaşlatmak ve yıl sonunda bitirmek uygun olur" fikrini savundular.

(17:33'te yenilendi)