Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Çin'deki "Qiaodan Spor Giyim'' adlı firmanın ünlü eski NBA yıldızı Michael Jordan'a markalarının imajını zedelediği gerekçesiyle, 8 milyon dolarlık tazminat davası açtığı bildirildi.

"Qiaodan Spor Giyim Firması'nın" ülkenin güneyindeki Fucien eyaletinin Çüencou kenti Orta Halk Mahkemesi'ne ABD'li basketbol efsanesi Michael Jordan'ın kendi imajlarını zedeleyici söz ve eylemlerine son vermesini ve özür dilemesini talep eden bir dava açtığı aktarıldı.

Şirketin ekonomik kaybı nedeniyle Jordan'ın 8 milyon ABD doları tazminat ödemesinin talep edildiği iddianamenin mahkeme tarafından işleme konulduğu belirtildi.

Jordan, geçen sene söz konusu firmaya kendi ismi ve imajını kanunsuz şekilde kullandığı gerekçesiyle ülkenin Şanghay kentinde 50 milyon Çin Yüeni (yaklaşık 8 milyon ABD doları) tutarında bir tazminat davası açmıştı.

İsmi, "Jordan"ın Çincesi ile aynı olan "Qiaodan", isim ve imajını izinsiz kullandığı iddiası ile eski efsane basketbolcu ve onun reklam sözleşmesi bulunan ABD'li Nike firması ile sorunlar yaşıyordu.