Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kriz kahini Nouriel Roubini'nin başkanı olduğu Roubini Global Economics'in araştırma direktörü Christian Menegatti, ABD'nin karşısındaki en büyük yerel sorunun siyasi riskler olduğunun altını çizerek, "Washington'ın  birlikte çalışamaması büyük bir sorun" dedi.

Menegatti, kimsenin harcama kesintilerinin devreye girmesini istemediğini, ancak bunu önlemek için hiçbir şekilde ortak bir zemin bulunamadığını söyledi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un Ağustos 2011'de ABD'nin AAA kredi notunu düşürmesinin ardında da siyasi risklerin olduğunu savunan Menegatti, mali düzenlemelere dair uzun vadeli bir yolun inşa edilmesinin gerektiğini ve bunun yalnızca kısa vadeli harcama konularıyla sınırlı kalmayıp, Sosyal Güvenlik ve sağlık gibi konulara da uzanmasının gerektiğini belirtti.

Otomatik bütçe kesintileri bunların yapılmasının alternatifi olmadığını dile getiren Menegatti, kesintilerin büyüme üzerinde ciddi etkisinin olacağını öngördü.

Menegatti ayrıca kurumsal Amerika ve tüketicileri mukayese ederek, şirketlerin daha iyi durumda olduğunu, öte yandan düşük faizler tüketicilere yardımcı olsa da, istihdam piyasası ve gelir büyümesinin can sıkmasından ötürü tüketiciyi kırılganlaştırdığını söyledi.