Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altının her daim dünyanın bir yerinde yükseliş trendinde olduğuna dikkat çeken Tangent Capital Partners'ın kıdemli yönetici direktörü James Rickards, yatırımcıların altın ve Döviz stratejisini birleştirerek kâr edebileceğini belirtti.

Kur Savaşları: Bir sonraki küresel krizin inşası" adlı çok satan kitabın yazarı Rickards, "Altın her zaman bir yerlerde ralli yapıyor; mesela şu an yen tabanında ralli yapıyor. İsterseniz yen satıp, altın alabilirsiniz" dedi.

"Günün sonunda altına döneceksiniz. Dolarla fiyatlanan altın bu yıl çok fazla şey yapmayacak, ancak bu yılın sonu ya da 2014'te dolar-altın'da hareketlenme bekliyorum" diyen Rickards, yatırımcıların bu arada altınla başka yerlerde kazanç sağlayabileceğini söyledi.

Rickards, parasal genişlemenin altın fiyatları üzerinde yalnızca "bükme" etkisinin olduğunun altını çizerek, şu an dünyadaki en büyük prgramın, Fed'in de karşısında olan deflasyon olduğunu söyledi.

Kıdemli analist, "Altının değeri hiçbir zaman değişmez. Sadece para birimleri yön değiştirir" ifadeleriyle dikkat çekti.