Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Coca-Cola Co.'nun ilk çeyrek karı, Latin Amerika'daki satış hacminin artması ile birlikte, analistlerin tahminlerinden daha iyi çıktı. Şirket ayrıca, Kuzey Amerika'da şişeleme dağıtım haklarının bazılarını satma konusunda bir anlaşmayı da açıkladı.

Şirket, yılın ilk çeyreğinde, 1.75 milyar dolar net kar ve 39 sent hisse başına kar açıkladı. Bu veriler, geçen yılın aynı döneminde, 2.05 milyar dolar ve 45 sent seviyelerindeydi. Bazı kalemler dışarıda bırakıldığında hisse başına kar 46 sent seviyesinde gerçekleşti. Bloomberg'in anketine katılan 14 analistin tahminlerinin ortalamasına göre, şirketin 44 sent hisse başına kar açıklaması bekleniyordu.

Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent, Latin Amerika'da paket boyutlarını yeniledi ve Coca-Cola markalı alolsüz içecekler, Del Valle meyve suları ve Powerade üzerinde durdu. Kent'in dağıtım akışında çalıştığı Kuzey Amerika'da, şirket, bugün yaptığı açıklamada, imalatı yeni anlaşma altında tutacağını, ancak bazı dağıtım haklarını beş daha küçük şişeleme şirketleri arasında satacak ve takas edeceklerini kaydetti.

Chicago'da Morningstar Inc. analisti Thomas Mullarkey, "Bu, ABD'deki şişeleme faaliyetlerinden nihai çekilmenin ilk adımı," dedi ve "Bilançolarında ömür boyu duran bu gibi sermaye yoğun dağıtım varlıklarının tümünü istemiyorlar," şeklinde görüş bildirdi.