Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avustralya Merkez Bankası'nın daha önce imalat, hizmet ve kaynak sektörlerinde çalışmış olan yeni üyesi Kathyrn Fagg, şirketlerin güçlü para birimine ayak uydurmalarının gerektiğini kabullendiğini söyledi.

Şirketlerin, kurun daha düşük seviyelere gerileyeceğini varsayamayacakları gerçeğini kabullendiklerini dile getiren Fagg, birçok sektörde birçok şirketin bu yönde adımlar attığını belirtti.

Avustralya'nın imalatta küresel yavaşlamaya ayak uydurmaması, para biriminin, Ekim 2008'den bu yana Amerikan doları karşısında yüzde 73, yen karşısında da yüzde 82 güçlenmesiyle sabote ediliyor. General Motors Co.'nun Holden'deki birimi geçtiğimiz hafta Avustralya dolarındaki güçlenmeyi gerekçe göstererek 500 kişilik istihdam kesintisine gideceğini açıkladı. Ancak Fagg buna rağmen ülkenin durumu konusunda iyimser.

Ülkesinin daha dirençli bir pozisyonda olduğunu ve küresel krizinin üstesinden, dünyanın geri kalanından çok daha iyi geldiğini savunan Fagga, "Asya'daki büyüme bölgesinde yer aldığımız için çok şanslıyız" dedi.

Fagg, Avustralya Merkez Bankası'nın 5. kadın üyesi olacak.