Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:20'de güncellendi)

Hisse senetleri, emtia üreticilerinin öncülüğünde, sanayi metallerindeki düşüşler ve Yahoo! Inc. ve Bank of America Corp. gibi şirketlerin hayalkırıklığı yaratan karları ile birlikte değer kaybetti. İsveç kronu, politika yapıcıların olası faiz artırımının zamanlamasını ileriye atmalarının ardından zayıfladı. Altın değer kazandı.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.7 geriledi ve Stoxx Europe 600 Endeksi, Almanya'da DAX Endeksi'ndeki yüzde 1.7'lik düşüşle birlikte, kaybını dördüncü güne taşıyarak Ocak ayından bu yana en uzun süreli kayıp dönemini yaşadı. İsveç kronu euro karşısında yüzde 1 düştü. İtalya'da borçlanma maliyetleri yaklaşık üç ayın en düşük seviyesine indi ve Slovenya'da 2022 vadeli dolar bazında tahvillerim faizi 48 baz puan düşerek yüzde 5.83'e indi. Bakır yüzde 2.8 ve kalay yüzde 1.9 düşerken, altın yüzde 1.2 yükselerek ons başına 1,384.81 dolara çıktı.

Sanayi metalleri, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) dün Çin'in ekonomik büyüme tahminini düşürmesinin ardından değer kaybetti. ABD merkez bankası Fed bugün Bej Kitap raporunu açıklayacak. Euroya geçen ilk eski komunist ülke olan Slovenya, bugünkü borçlanma ihalesinde 1.1 milyar euroluk (1.4 milyar dolar) kağıt sattı. İhaleye 500 milyon euroluk arz miktarının iki katından fazla talep geldi.

Neuchatel, İsviçre'de Banque Bonhote & Cie. şef yatırım yetkilisi Jean-Paul Jeckelmann, "Piyasada, Çin'den gelen zayıf verilere ve emtiadaki satış dalgasına bağlı bir miktar tedirginlik var," dedi ve "Şu anda çok agresif olmak için fazla bir neden olmamasından dolayı, piyasaların zayıf seyrinin sürmesi beklenebilir" değerlendirmesinde bulundu.

(17:20'de güncellendi)