Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası'nın bölge başkanları geçtiğimiz ay bri yandan Amerikan ekonomisinin kısmî olarak konut piyasasındaki toparlanmaya bağlı olarak ılımlı büyüme kaydettiğini belirtirken, diğer yandan büyüme karşısındaki risklere karşı uyardı.

Washington'da dün yayınlanan toplantının tutanaklarına göre, birçok Fed direktörü konut ve şirket yatırımlarındaki ilerlemelere değindi, ancak genel olarak görünümdeki aşağı yönlü risklere dikkat çekti.

Tutanaklar, Fed'in tahvil alımlarının hızının düşürülmesinin gerekip gerekmediğini tartışan 12 Fed başkanının katıldığı toplantıyı özetliyor. Görüşmeler Fed Yönetim Kurulu'nun 11 Şubat, 4 Mart ve 18 Mart'taki toplantılarında göz önünde bulunduruldu.

Fed başkanları ekonominin ılımlı büyüdüğünü, enflasyonun genel olarak kontrol altında olduğunu ve uzun vadeli enflasyon beklentilerinde istikrar gördüklerini söyledi.

Kansas Fed Başkanı geçtiğimiz ay iskonto oranının 25 baz puan artırılarak yüzde 1'e çıkarılması talebini tekraarlamış; ancak diğer 11 banka başkanı bunu reddetmişti.