Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:40'da güncellendi)

Altın New York'ta, fiyatların son iki yılın en düşük seviyesine inmesinin kuyumcuların alımlarını artırması ve küresel ekonomik verilerin hayalkırıklığı yaratmasının ardından, değer kazandı.

Hindistan ve Çin'de kuyumcu talebi, tüketicilerin düşen fiyatların avantajından yararlanmak için yoğun alış yapmaları ile birlikte güçlü bir artış gösterdi. Çin Altın Birliği'nin açıklamasına göre, Çin'de perakende altın satışları 15-16 Nisan'da üçe katlandı. Ekonomiye destek için her ay 85 milyar dolarlık tahvil alımı yapan Fed, dün açıkladığı Bej Kitap raporunda, ABD'de büyümenin "ılımlı" kaldığını kaydetti. Sarı metal bu yıl genelinde ekonomik verilerin küresel büyümede toparlanma yaşandığına işaret etmesiyle beraber toplamda yüze 17 değer kaybetti.

R.J. O'Brien & Associates kıdemli emtia brokeri Phil Streible, "Fiziki talep güçlü kalmaya devam ediyor. Bazı yatırımcıları hayal kırıklığı yaratan ekonomik verilerin ardından altın almaya başladı" ifadelerini kullandı.

Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.3 yükselerek, yerel saat ile 10:23'te, ons başına 1,387.10 dolara çıktı. Değerli metal bu yıl yüzde 17 düştü ve 16 Nisan'da ons başına 1,321.50 dolara kadar inerek Ocak 2011'den bu yana en düşük seviyesini gördü. Vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 67 üzerindeydi.


(20:40'da güncellendi)