Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Tahvil faizlerinde gerileme sürerken, hisse senetlerinde volatil seyir sürüyor. Dün kredi notu indirim spekülasyonları DAX’a %2 kaybettirirken, Egan Johns’un not indirimi sonrasında tepki yükselişleri hâkim. Analistler, genel anlamda hisse senetlerinde talebin zayıfladığı Mayıs ayı öncesindeki tepki yükselişlerinin sınırlı kalması bekleniyor. ABD kaynaklı veriler ön planda. Öte yandan gelişen ülkelerde hisse senetlerine ilişkin, Moskovo’da Sberbank tarafından düzenlenen bir konferansta konuşan Mark Mobius, hisse senetlerinin bu yıl gelişmekte olan piyasalara yatırım yapmanın en iyi aracı olduğunu söyledi. Mobius ayrıca, altin fiyatlarında ve diğer emtia fiyatlarında yaşanan düşüşün uzun vadeli bir trend olmadığını, emtia fiyatlarının uzun vadede yükseleceğine inanmaya devam ettiğini belirterek, "Bu fiyatlarda bir toparlanma göreceğiz" diye konuştu.

Gösterge tahvil faizinde geri çekilme

%5.55 bileşik seviyesinden güne başlayan gösterge tahvil faizi, %5.53’te aşağı yönlü seyrini sürdürüyor. Türkiye 10 yıllık tahvil faizi %6.64 düzeyinde.

BIST 100 yatayda

BIST 100 güne hafif yükselişle 84 517 puandan başlangıç yaptı ancak açılış sonrasında negatif seyre geçti. İlk seans kapanışını da 84 362 puandan gerçekleştirdi. Sigorta, Kimya ve Hizmet endeksi dışındaki endeksler primli seyretti.

Pariteye Weidmann etkisi

ECB yetkililerinden Weidmann’ın, ekonomik verilerin gerektirmesi halinde bankanın daha fazla gevşemeye gidebileceğini söylemesi, euro baskılandı ve yeniden 1.30’lu seviyelere döndü. TL cephesinde ise zayıf Euro ve global olumsuz havadan etkilenerek güne zayıf başladı, 1.80 seviyesinin hemen altından 1,7949 seviyelerinden işlem görüyor. Sepet kurda ise 2,07 seviyesindeyiz.

BloombergHT Araştırma Bölümü

Ayşe İyigündoğdu

aiyigundogdu@bloomberg.net