Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

10 yıllık ABD hazine tahvilleri, Avrupa ve Asya hisselerinin ralli yapması ve G-20'nin küresel ekonomik büyümeyi destekleyebilmek için gerekli metodları tartışmasıyla en güvenli varlıklara olan talebin düşmesi üzerine son 3 günün ilk düşüşünü yaşadı.

10 yıllık gösterge tahvili Çin'den ikinci ve üçüncü çeyrekte ekonominin toparlanmasının beklendiği haberlerinin gelmesi üzerine haftalık yükselişini kesti. Hazine tahvilleri bu yıl düne kadar yüzde 0.7 getiri sağlarken, S&P 500 Endeksi yüzde 8.1 sıçrama kaydetti. G-20 maliye bakanları ve merkez bankası liderleri Washington'da bir buluşma gerçekleştiriyor.

Londra'da bulunan Credit Agricole Corporate & Investment Bank stratejisti Orlando Green, "Makro fundamentalleri hazine tahvil faizlerinin daha yüksek olabileceği sinyalini vermeye devam ediyor. Hisse piyasalarının bunda bir etkisi var. Negatif şokların biraz daha azaldığını hissederse piyasa biraz daha risk alma moduna girecektir" yorumunu yaptı.

10 yıllık ABD tahvil faizleri New York saatiyle 07:12'de 2 baz puan tırmandı ve yüzde 1.71 oldu. Şubat 2023 vadeli yüzde 2 faizli tahvilin fiyatı 7/32 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 2.19 dolar düşerek 102 5/8'e geldi.