Advertisement

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Akhisar Belediyespor'a 4-1 mağlup olan ve şampiyonluk şansını matematiksel olarak yitiren Beşiktaş'a, 24. haftadaki Fenerbahçe galibiyeti yaramadı.

BJK İnönü Stadı'nda 3 Mart Pazar günü oynanan dev maçı 90 3. dakikada Olcay Şahan'ın attığı golle 3-2 kazanan ve bu sezon ilk derbi galibiyetini alan siyah-beyazlılar, ligdeki puanını 42'ye çıkarıp, ikinci sıraya yükselmişti. Lider Galatasaray'ın Eskişehir deplasmanında berabere kalıp puan kaybetmesiyle aradaki farkı 5'e indiren "Kara Kartallar", Fenerbahçe'nin de 2 puan üstüne çıkmıştı.

Derbi galibiyetiyle ilk iki sıra için büyük avantaj yakalayan siyah-beyazlılar, daha sonra oynadıkları maçlarda bu fırsatı kullanamadı.

-11 puan kaybetti

Fenerbahçe derbisinin ardından 6 maça çıkan siyah-beyazlılar, 3 mağlubiyet, 2 galibiyet, 1 de beraberlik alıp, toplam 11 puan kaybetti.

Kaybedilen bu puanların ardından bitime 4 hafta kala Galatasaray'ın 13 puan gerisine düşüp, şampiyonluk şansını matematiksel olarak kaybeden Beşiktaş, ikinci sıradaki Fenerbahçe'nin de bu akşamki maçı öncesinde 6 puan gerisinde bulunuyor.  

Ligde 24. hafta sonunda 4. sıradaki Bursaspor'un 5, Kasımpaşa'nın da 6 puan üstünde bulunan siyah-beyazlılar, bu rakiplerinin de aradaki puan farkını kapamasına engel olamadı. 
Beşiktaş, derbi sonrası oynadığı 6 maçta rakip filelere sadece 5 gol atarken, kalesinde ise 11 gol gördü.

Böylece 24. haftada şampiyonluk hesapları yapan "Kara Kartallar", 30. haftada aldığı ağır yenilgiyle hem şampiyonluk şansını yitirdi, hem de gelecek sezon Avrupa kupalarına katılma şansını tehlikeye soktu. 

-Derbi sonrası lig maçları

Beşiktaş'ın 3-2 kazandığı Fenerbahçe derbisi sonrası ligde yaptığı maçlar ve sonuçları şöyle:

Trabzonspor-Beşiktaş.......: 0-0
Beşiktaş-Kasımpaşa.........: 1-3
Mersin İdmanyurdu-Beşiktaş.: 1-2
Bursaspor-Beşiktaş.........: 3-0
Beşiktaş-M.Park Antalyaspor: 1-0
Akhisar Bld.-Beşiktaş......: 4-1