Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere'de Perşembe günü açıklanacak olan gayrısafi yurtiçi hasıla (GSYH) verilerinin ülke ekonomisinin tekrar bir resesyona girip girmeyeceğini göstermesi beklenirken, işadamları ekonominin gücünü sorgulamaya devam ediyorlar.

İngiliz The Guardian gazetesinde Heather Stewart imzasıyla yayınlanan haberde işadamlarının yalnızca ihracat sektörünün ekonomiyi nasıl ayakta tutacağından emin olmadıklarını söylediler.

Petrol ürünlerinden trenlere kadar bir çok ürün ihracatı yapan Cressal Resistors direktörü Cy Wilkinson, "İmalatta konuştuğum bir çok insan çaresiz durumda" derken, Commerzbank ekonomisti Peter Dixon, GSYH için yüzde 0.1 büyüme ile yüzde 0.1 daralma arasında bir bant tahmininde bulundu.

Öte yandan Dixon, Cressal Resistors ve benzer binlerce şirketin çabalarına rağmen üretimin kriz öncesi döneme göre yüzde 3.5 daha az gerçekleşmesini beklediğini belirtti.

Öte yandan haberde George Osborne tarafından ekonomik toparlanmayı hızlandırmak amacıyla planlanan stratejinin konut sektörüne yardımcı olmadığı ve yeniden seçilebilmek adına "verimli sonuçlar" üretmediğinin altı çizildi. Gazete, "Osborne kendi planına artık daha fazla tahammül gösteremiyor" ifadelerini kullandı.