Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Filipinler'in özel mevduat hesaplarının faizini indireceği spekülasyonu ve Kasikorn Pcl'nin Taylandlı bankaların kazançlarına öncülük etmesiyle gelişen piyasalar endeksi. Çin Borsasındaki düşüşlere sigorta şirketleri öncülük etti.

Tayland'ın en büyük 4. bankası Kasikornbank, ilk çeyrek kârının beklentinin üzerinde gelmesinin ardından 3 haftanın zirvesine tırmandı. Ayala Corp. yüzde 4 primlenerek Filipin borsasını rekora taşıdı. Çin'in en büyük sigorta şirketi China Life Insurance Co., Sichuan eyaleti dolaylarında meydana gelen ve 188 kişinin ölümüne neden olan depremin ardından 1 haftanın en sert düşüşünü kaydetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 kazançla 1,011.86 puana geriledi. Endekste değer kaybeden her 217 hisseye karşılık 279 hisse değer kazandı. Tayland'ın SET Endeksi yüzde 0.7 kazançla 3 haftanın zirvesine çıktı. Filipinler Borssası yüzde 1.2 artışla, Asya'daki gelişen piyasa endeksleri arasında en büyük sıçramaya işaret etti.

MFC Asset Management Pcl'nin yerel varlık müdürü Chakrit Puechpan, Güneydoğu Asya'daki varlıkların, yüksek büyüme oranlarının, bölgedeki şirketlerin kazançlarını desteklemesinden ötürü yatırımcıların favori seçimleri arasında olacağını söyledi.

Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 0.7 kazançla 11 Nisan'dan bu yana en yüksek sıçramasını kaydetti. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.4 düşerken, Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.1 geriledi. FTSE Malezya Borsası KLCI Endeksi'ndeki işlem hacimleri 30 günlük ortalamanın yüzde 42 altında seyretti. Kospi ve Jakarta Bileşik Endeksi'ndeki hacim ortalamanın yüzde 23 altında kaldı.