Advertisement
HABERLER ABONE OL

Batı Teksas petrolü, son üç haftadaki düşüşlerin aşırı olduğu yolundaki spekülasyona bağlı olarak yükselişini üçüncü güne taşıdı. Hedge fonları, Batı Teksas petrolü için yükseliş beklentisine dayalı pozisyonlarında yaklaşık iki haftanın en hızlı kısıntısına gitti.

Vadeli kontratlar New York'ta, Kasım ayından bu yana en uzun haftalık kayıp serisini yaşadıktan sonra, yüzde 0.6 kadar yükseldi. Para yöneticileri, net long pozisyonlarını ya da yükseliş beklentisi ile açtıkları pozisyonları, 16 Nisan ile biten haftada, yüzde 6.8 azalttı. Bu, 26 Şubat'tan bu yana en büyük çaplı düşüştü.

Sydney'de CMC Markets şef piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Bu bölgede tutunurken, görünüm petrol için daha olumlu olmaya başlıyor," dedi ve "Mevcut seviyeleri taban olarek görmeliyiz. Yalnız petrolde değil diğer sanayi emtiasında son dönemde görülen düşüşler, Çin ve ABD'den gelen zayıf büyüme rakamlarından dolayıydı" değerlendirmesinde bulundu.

Vadesi bugün dolacak olan Mayıs vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex elektronik işlemlerinde, 50 sent yükselerek varil başına 88.51 dolara kadar çıktı. Daha aktif Haziran vadeli kontrat 15 sent yükselerek, Sydney saati ile 15:15'te varil başına 88.72 dolara çıktı. Vadeli kontratlarda işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 6 altındaydı. Ham petrol 19 Nisan'dan 28 sent yükselerek 88.01 dolara çıktı ve 16 Nisan'dan bu yana en yüksek kapanışını yaptı. Ancak petrol geçen hafta yüzde 3.6 kaybetti.