Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

JPMorgan Chase & Co. tarafından yapılan bir açıklamaya göre İngiltere'de para piyasalarından gelen sinyaller Bank of England politika yapıcılarının büyümeyi artırmak amacıyla 80 milyar poundluk (122 milyar dolar) yeni bir tahvil alımı yapabileceği sinyalini veriyor.

İngiltere'nin tahvil ajansıyla birebir işlem gerçekleştiren 21 bankadan birisi olan JPMorgan, bu tahminini Sonia oranları olarak da bilinen gelecekteki borçlanma maliyetini tahmin edebilmek için kullanılan göstergelere dayandırdı. İngiltere'de daha fazla teşvik olacağı söylentileri 2 yıllık tahvil faizlerini Ocak ayının en yüksek seviyesi olan yüzde 0.48'den yüzde 0.24'e gerileterek iki yıllık ABD tahvil faizleriyle aynı seviyeye yaklaştırdı.

Rekor düşük seviyedeki faiz oranları ve 375 milyar poundluk varlık alımı İngiltere'de ekonomik toparlanmayı canlandıramazken, Fitch Ratings "zayıf ekonomik ve mali görünüm" sebebiyle ülkenin kredi notunu 19 Nisan'da düşürdü. Para Politikası Komitesi'nin büyüme ile enflasyon riskleri arasında ikilemde kalması üzerine Bank of England politika yapıcıları üst üste 3 toplantı boyunca Başkan Mervyn King'in daha fazla parasal teşvik önerisini reddettiler.

Londra'da bulunan JPMorgan sabit gelir stratejisti Francis Diamond, "Euro Bölgesi'ndeki zayıflamayla beraber Bank of England'ın artık bir şeyler yapmaya ihtiyacı var ve İngiltere'de gördüğümüz kadarıyla ekonomi güçlü bir toparlanma yaşammıyor" ifadelerini kullandı.