Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri yükselerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin son 5 ayın en sert düşüşünden toparlanabileceği sinyalini verirken, G-20 maliye bakanlarının Japonya'nın para politikalarına muhalefet etmemesi üzerine yükseldi.

Power-One Inc., ABB Ltd.'nin şirketi 1 milyar dolara satın almak için anlaşmaya varmasının ardından yüzde 56 yükseldi. Eldorado Gold Corp. ve Barrick Gold Corp. sarı metalin fiyatının artması üzerine yüzde 3'ten daha fazla değer kazandı. Caterpillar Inc. ise yıl geneli kâr beklentisini kesmesi üzerine yüzde 0.9 düştü.

S&P 500 Haziran ayı vadelileri New York saatiyle 07:39'da yüzde 0.4 ilerleyerek 1,554 puan oldu. Gösterge endeksi geçtiğimiz hafta yüzde 2.1'lik kayıp yaşaması üzerine Kasım ayından beri en sert düşüşü gerçekleştirmişti. Dow Jones vadeli kontratları 50 puan tırmanarak 14,520 oldu.

Jersey'de bulunan Ashburton Ltd. portföy menajeri Veronika Pechlaner, "G-20 liderlerinden Japonya para politikasına herhangi bir muhalefet olmaması destek verici. Piyasalar parasal genişleme ve yendeki zayıflama trendinin devam etmesini beklediklerinden dolayı bunu pozitif bir işaret olarak algılıyorlar" yorumunu yaptı.