Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tracelers Cos. ve Netflix Inc. gibi şirketlerin kazançlarının beklentinin üzerinde gelmesi ve yeni konut satışlarının Mart'ta artış kaydetmesiyle New York Borsası 3. gününde de artıda seyretti.

Beyaz Saray'daki patlamaların kazançları sildiği haberinin yalanlanmasının ardından hisseler toparlandı. Netflix yüzde 24 ile S&P 500 Endeksi'nde en çok değer kazanan şirket oldu. Travelers, beklentinin üzerinde kâr açıklaması üzerine yüzde 2.1 primlendi. Bank of America Corp., Morgan Stanley'nin hisse tavsiyesi üzerine yüzde 3 yükselirken, Apple Inc., temettü ve hisse geri alımlarında artırmasıyla seans sonrası işlemlerde yüzde 5.2 artış kaydetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 1 kazançla 1,578.78 puana, Dow Jones Endeksi de yüzde 1.1 artışla 14,719.46 puana çıktı. Amerikan borsalarında dün 6.4 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 1.1 üzerinde seyretti.

Bilanço döneminin iyi ilerlediğini, ancak hâlen daha sırada birçok şirketin olduğunu belirten HigTower Advisors LLC'nin yönetici direktörü Mark Kravietz, boğa piyasasının devam ettiğini, ancak ilk çeyrekteki rallinin ardından piyasanın soluklanmak için mola verdiğini söyledi.

Endeks, haber ajansı Associated Press'in Twitter hesabından Beyaz Saray'da patlama olduğunu ve ABD Başkanı Barack obama'nın yaralandığını yazdığı esnada yüzde 1 yukarıda 1,578 puanlarda seyrediyordu. Haberin ardından S&P kazaçlarının neredeyse tamamını geri vererek 1,563.03 puana indi; ancak daha sonra toparlandı.